Figyelem

Ezúton értesítek mindenkit, hogy a Gazdasági Verseny Hivatal eljárást indított ellenem (ill. a vállalkozásom ellen). Indoklásukban az szerepelt, hogy olyan állításokat közöltem az energiaspirál gyógyhatásával kapcsolatban, melyek nem voltak klinikai vizsgálatokkal bizonyítva. Az általam nem ismert Fővárosi Ítélőtábla KF.27.185/2007/6sz ítéletére hivatkoztak, mely szerint többek közt nem tekinthetők tudományos ismeretnek a pozitív terméktapasztalatok, a betegektől és a kezelőorvosaiktól származó vélemények. Erről sajnos nem tudtam, úgy gondoltam, hogy a termék szabadalmaztatása, elismert vezető természetgyógyászati szakemberek, betegek és saját tapasztalatom elég ahhoz, hogy ne vádolhassanak meg azzal, hogy az energiaspirál nem működik. (ezt nem is vitatták) Tanulmányaim során, (szakkönyvekben, Mantra szabadegyetemen 1 évig, és más, reyki stb. tanfolyamokon) fő szerepet játszó energia létezését és ezzel együtt a gyógyító hatását sem fogadták el, miután nem tudtam bizonyítani. Ezekre a világon sehol nincs mérhető bizonyíték, (még mértékegysége sincs) legfeljebb az ellentábor akkor hallgat, mikor meg kellene magyarázni, hogy miért lehet egy dárdát torokkal elhajlítani, 80 kg súly, vasaló stb. miért marad fent valakinek a mellkasán , bioenergetikusok, prána nadisok , reykisek mivel gyógyítanak stb.? Soha nem állítottam, hogy az energiaspirál mindenre jó! Sok gyógyszert lehet kapni, melyek megszüntetik a fogínyvérzést, hajhullást, cellulitisz problémát, fogyást és fájdalomcsillapítást ígérnek! Vagy mégsem használnak? Pedig klinikai vizsgálatokkal vannak bizonyítva! Igaz, a mellékhatásoknál vese, májkárosodástól kezdve a véres székletig, sőt a „hírtelen halálig” minden megtalálható. Az eljárás után megpróbáltam hivatalosan megkérni azt az orvos klinikai igazolást, melynek hiánya miatt büntettek meg. Legnagyobb meglepetésemre az Egészségügyi Minisztérium ettől mereven elzárkózott, miután alternatív gyógymódról van szó! A kérelmem, és az elutasítás az alábbiakban olvashatók. Az a helyzet állt elő, hogy olyan igazolás hiánya miatt büntettek meg, amit meg nem lehet beszerezni, hiába van gyógyító hatása! Félreértések elkerülése érdekében ezért értesítek mindenkit, hogy az energiaspirál hatása nincsen klinikailag bevizsgálva (miután nem lehet), ahogyan írtam, ezek saját és a betegek visszajelzéseiből, vezető természetgyógyászati szakemberek javaslatai alapján, szakirodalom és tanulmányaim segítségével lett elkészítve. Kérem fentiek szíves tudomásul vételét.


Tisztelettel: Csapó György


Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal!
Dr. Bunyitai Péter főosztályvezető Úr részére!

2001 évében Magyarországon szabadalmi oltalmat kértem az energiaspirálra, amit meg is kaptam. Természetgyógyászati szakemberekkel sokat konzultáltam, azok javaslatai alapján alakult ki a mai végleges formája. Nagyon sok (több ezer) pozitív visszajelzésem van, többek között állatok gyógyulásáról is. (ott nem működik a placebó hatás) A szerkezet a piramisok energiáit hasznosítja, és annak segítségével okoz állapotjavulásokat, de olyan esetekben is, hogy még én is meglepődök, pedig több éve foglalkozok vele. Nyílván nem mindenkinél hat egyformán, de a hatása mellékhatások nélküli.
Tekintettel arra, hogy szeretném szabályosan, engedélyek birtokában árusítani, azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy milyen módon lehetne orvostechnikai eszköznek minősíteni, miután meg vagyok győződve az energiaspirál hatásosságáról és bármilyen kísérletek elvégzésénél maximálisan együttműködő lennék.

2013. október 21.

Tisztelettel: Csapó György


Tisztelt Csapó György Úr!

F. év október 21-i elektronikus levelére válaszolva az alábbiakról tájékoztatom:

Az orvostechnikai eszközökről szóló 93/42/EEC EU-s direktíva illetve az azt honosító 4/2009 EüM rendelet értelmében egy adott termék orvostechnikai eszköznek minősítése és kockázati osztályba sorolása is elsődlegesen a gyártó feladata, mindenképpen a gyártó felelőssége is. Természetesen ugyanez igaz egy adott termék, eszköz hatásosságát, biztonságosságát igazoló vizsgálatok tervezésére, elvégzésére, illetve elvégeztetésére is. Az EEKH Orvostechnikai Főosztálya (továbbiakban: Hivatal) ezt a feladatot nem vállalja, nem is vállalhatja át a gyártótól, ezt – a szükséges engedélyek birtokában – mindenképpen a gyártónak magának megtennie, biztosítva az ehhez szükséges tudományos és anyagi hátteret. Az ilyen célú, embereken folytatandó kísérletek engedélyezése egyébként ugyancsak a Hivatal hatásköre.
Az előbbiek hangsúlyozása mellett, a Hivatal álláspontja szerint Ön által benyújtott dokumentumban szereplő termék – hozzátéve, hogy az e-mailjében adott tájékoztatás alapján a termék tényleges hatásosságával kapcsolatban erős kétségek merülnek fel – nem felel meg az orvostechnikai eszközökkel szemben támasztott követelményeknek, és így orvostechnikai eszközként forgalomba sem hozható. Természetesen ez csak elvi állásfoglalás, hiszen a szóban forgó termék biztonságosságával, hatásosságával, hatásmechanizmusával kapcsolatban jelen pillanatban semmilyen tudományosan megalapozott bizonyíték, adat nem áll rendelkezésre.
Fentiekből következően a Hivatal nem illetékes a termék vonatkozásában.

Az Alkotmánybíróság 60/1992. (XI. 17.) AB határozata értelmében a jogalkotásról szóló 1987. évi XI. törvény garanciális szabályainak mellőzésével hozott minisztériumi és egyéb központi állami szervektől származó, jogi iránymutatást tartalmazó leiratok, körlevelek, útmutatók, iránymutatások, állásfoglalások és egyéb informális jogértelmezések kiadása és az ezekkel való irányítás gyakorlata alkotmányellenes, ezért az ebben a levélben foglaltak tájékoztató jellegűek.

Üdvözlettel:

Molnár Gábor
Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal
Orvostechnikai Főosztály
1051 Budapest, Zrínyi utca 3., Hungary

egyiptomkisgep20010032.jpgP1110446.jpgP1110466.jpgelejeweb.jpgegyiptom2010028.jpgegyiptom2010026.jpgP1110453.jpgP1110467.jpgegyiptom2010010.jpgegyiptom2010023.jpgegyiptom2010009.jpghataweb.jpgegyiptomkisgep20010399.jpgegyiptomkisgep20010420.jpg Könyv Üzenet Találkozás Max Toth-al
Találkozás Max Toth-al